Utbildningar & Workshops

Utbildningar & Workshops

Balansinstitutets utbildningar utvecklades under mina nio verksamma år vid MediYoga Institutet i Stockholm, Skandinaviens främsta forsknings- och utbildningsinstitut inom medicinsk yoga.Tack vare dessa utbildningar har metoden nått ut till vård, skolor och arbetsplatser runtom i landet samt utvärderats av Danderyds Sjukhus, Karolinska Universitetssjukhuset och Akademiska Sjukhuset. Vill du vara en del av detta? Varmt välkommen att utbilda dig till instruktör! Samtliga utbildningar passar även dig som vill gå programmen som personlig utveckling och egen stressreduktion.

Utbildningar

Ett enkelt, effektivt stressreduktionsprogram som bygger på 6 veckor och kombinerar mindfulness, medicinsk yoga och aktiv reflektion kopplad till den egna vardagen.

Balansprogrammet innebär ett 6 veckors program som ger dig enkla, effektiva, forskningsbaserade verktyg för stress, oro, ångest, nedstämdhet och/eller neuropsykiatriska svårigheter.  Nästa utbildningsstart: 3 december, 14 januari

Bli din egen stressreduktionsexpert! Fri från stress – en workshop om ditt inbyggda självläkningssystem och det yogiska perspektivet på stress.

Sagt om utbildningarna

Ann-Christine Ståhl, Leg. Fysioterapeut
Röda Korsets Behandlingscenter Skellefteå
Read More
Ett fantastiskt program! De flesta jag träffar i mitt yrke har posttraumatisk stress.  Vi i vårt arbete behöver enkla, verksamma verktyg för att hjälpa dessa patienter att hitta verktyg till nedvarvning och närvaro. Tack för en otroligt bra utbildning, jag är imponerad av ditt arbete och det märks att du vill göra skillnad!
Anna
Yogainstruktör
Read More
Alla 6 veckor i programmet har varit helt fantastiska och påverkat mig djupt. Det har givit mig nycklar till egen nedvarvning och återhämtning. Din lugna röst, långsamheten, och hela upplägget är så bra. Programmet så prestationslöst och kravlöst så bara där kan man slappna av och släppa taget och bara vara.
Helena
HR ansvarig och utbildad i Balansprogrammet
Read More
Jag brukade springa runt som en skållad råtta innan jag kom i kontakt med mindfulness och yoga. Nu har jag lärt mig att gå, stå och lyssna medvetet och ta vara på stunden att utöva mindfulness vid kaffeautomaten.
Pedagog
Fredrikshovs Slotts Skola
Read More
Saras övningar gav oss värdefulla verktyg som vi i flera år efteråt har nytta av, både för oss som pedagoger och våra elever!
David
Elev
Read More
Min målsättning med att genomgå balansprogrammet var (och är) att hitta en mindfullnessrutin jag kan hålla. Här måste jag säga att Balansprogrammet levererat. Som heltidsarbetande, ensamstående trebanspappa till tre barn med npf-diagnoser med en egen ADHD-diagnos är det inte särskilt lätt att få in de där 30-45 minuterna om dagen som de flesta mindfulless-böcker rekommenderar. Eller ens att få in de förkortade 20-minutersvariationera.
Previous
Next

Balans Online

Balans Online erbjuder dig två forskningsbaserade metoder –  mindfulness och medicinsk Yoga.  Via onlinetjänsten kan du genomföra en utbildning eller träna helt på egen hand.  Välkommen att ta del av medicinska yogapass, träningsprogram, övningar för särskilda behov samt delta på livesända gongbad och mikropauser med Sara Emilionie! 

Copyright 2021 © Balans Institutet