Arbetsplatser

En liten insats som gör stor skillnad

Återhämtning är det första människor slarvar med i samband med stress, trots att det borde vara tvärtom. Balansinstitutet erbjuder verktyg för ett hållbart arbetsliv som ger medarbetarna en enkel och beprövad metod för mental, emotionell, fysisk balans i tider av utmaningar och press. Metoden ger konkreta verktyg och bygger på korta, dagliga mikropauser. 

Några av de organisationer som provat Balansprogrammet är Astra Zeneca, Scania, advokatybyrån Delphi, Sigma, Svenska Röda Korset, Friends, We & Sports, Försäkringskassan, Fredrikshovs Slotts skola, Carlssons skola, Akademiska sjukhuset, Danderyds Sjukhus, Swedbank. Är din arbetsplats intresserad av att genomföra Balansprogrammet? Varmt välkommen att ta kontakt!

Tack till advokatfirman Delphi för möjligheten att bidra till er Healthy Delphi!

Introduktionsföreläsning och utbildning på arbetsplatsen

Introduktionsföreläsningen syftar till att ge en upplevelse av hur vardagsbalans kan återerövras dagligen, snabbt och mot alla odds.  Ni får under 60-90 minuter möjlighet att prova verktyg ur Balansprogrammet (se nedan) samt förståelse för hur hjärnan påverkas av träningen. Efter introduktionsföreläsningen erbjuds onlinebaserade verktyg för vidare träning på egen hand. För arbetsplatser som önskar coaching/handledning genom hela Balansprogrammet och fördjupad kunskap erbjuds utbildning – 2 halvdagar á 3 h/träff med 6 v mellan varje utbildningsträff samt digital uppföljningsträff.

Ur föreläsningen:

  • Varför det är så viktigt att bryta en stressreaktion inom 90 sekunder
  • Hjärnans plasticitet och hur vi själva kan påverka minne, känsloreglering och uppmärksamhet
  • Praktiska övningar med dokumenterad effekt på bl a oro, ångest, stress, blodtryck, sömn   
Föreläsningen erbjuds både IRL och digitalt. Obegränsat antal deltagare. 
 

Utbildningen erbjuder:

  • Kunskap om andning, nervsystem och hjärnfokus
  • Självskattnigsformulär för utvärdering innan och efter utbildningen
  • Genomförande av Balansprogrammet med handledning
  • Forskningsöversikt- vad säger forskningen om de olika övningarna som ingår?

För arbetsplatser som bokar utbildning ingår introduktionsföreläsning och onlineträning under 12 månader. Max 25 personer/grupp 

Tack för en lärorik inledning till mindfulnessutbildningen. Tyckte redan under helgen att jag fick mer energi och andningsövningarna var väldigt bra!

Utbildningsdeltagare,
kommunal verksamhet

Så bra med en påminnelse om att det är lätt att bli beroende av sina stresshormoner men att det går att lära om systemet!

Deltagare Performance coaching,
advokatbranschen

Möjliga utbildningsstarter under våren 2023: Vecka 4, Vecka 11 och Vecka 18. 

Feedback

Linda Bergman
Ratos AB
Läs mer
Tusen tack för en mycket givande inspirationsföreläsning, vi var alla jättenöjda med din föreläsning. Jag har mediterat varje dag sedan dess och tänker absolut fortsätta med det!
Emmy Falk
SSC Finance Manager, Saint- Gobain
Läs mer
Teamet var så nöjda och glada över din workshop. Det var en av höjdpunkterna under vår konferens och det här ska vi verkligen jobba vidare med. Temat Balans var exakt det vi behöver De varierade tonerna väckte starka känslor, som i sin tur framkallade känsloladdade minnen. En kraftfull storm av livsfilosofi som inte bara kändes under stunden utan även dagarna efter! Stort, stort tack!
Helena
HR ansvarig
Läs mer
Jag brukade springa runt som en skållad råtta innan jag kom i kontakt med mindfulness och yoga. Nu har jag lärt mig att gå, stå och lyssna medvetet och ta vara på stunden att utöva mindfulness vid kaffeautomaten
Pedagog
Fredrikshovs Slotts Skola
Läs mer
Saras övningar gav oss värdefulla verktyg för arbetsplatsen som vi i flera år efteråt har nytta av!
Mattias
MattiasFolksam
Läs mer
Jag kommer ta med mig vikten av att komma i kontakt med sin egna kropp och ge mig tiden att verkligen slappna av. Jag gillade den första andningsövningen starkt och kände att den gav effekt direkt samt var enkel att införa i min dagliga rutin. Gillade verkligen utbildningen och ska sträva efter att några minuter per dag göra en andningsövning. Tack för alla tips och råd de var guldvärda!
Deltagare i Performance Coaching
Deltagare i Performance Coaching Globalt bolag inom finanssektorn
Läs mer
Redan andra veckan i Balansprogrammet upplever jag förbättring då det gäller min sömn! Bra med de korta guidningarna som gör det enkelt att hinna med.
Bygglovshandläggare
Bygglovshandläggare@username
Läs mer
Jag har uppskattat ditt sätt att presentera mindfulness, med ett fysiskt/medicinskt förhållningssätt som utgångspunkt. Och som en färdighet som kan öppna vägar till andra saker (”gynna mig”) som lust, riktning, fokus, tillit, förmåga att göra val, med mera.
Sofia D. Forslund
Sofia D. ForslundEnhetschef inom Huddinge Kommun
Läs mer
Tack för en jättebra förmiddag! Det kändes med en gång som att jag kunde börja använda de verktyg du gick igenom.
Föregående
Nästa

Om Balansprogrammet

Balansprogrammet bygger på kort, daglig träning och syftar till att göra återhämtning till en enkel vardagsrutin. Samtliga verktyg som ingår är utvärderade i svensk forskning. Övningarna är ca 5-10 min och kan utföras av alla, oavsett ålder och livssituation. 

Några av Sveriges största arbetsplatser, högst rankade skolor och forskningsinstitut har utvärderat metoden som programmet bygger på.  Önskar du referenser, varmt välkommen att ta kontakt så mailar jag dig kontaktpersoner inom vård/skola/näringsliv! 

Spela videoklipp

Sara Emilionie i Nyhetsmorgon TV4

Spela videoklipp

Sara Emilionie berättar om Balansprogrammet

Arbetsplatser som provat metoden: