Arbetsplatser

Forskningsbaserad återhämtning för välbefinnande och fokus. Balansprogrammet - en liten insats som gör stor skillnad

Tillgänglighet och extrema kravbilder är det som de flesta av mina klienter möter i sin vardag. I ett samhälle där vi dessutom upplever existentiell otrygghet och stress behöver vi finna konkreta strategier för inre förankring och lugn. 

Balansprogrammet ger en konkret verktygslåda som skyddar kroppen och psyket från att ta stryk när livet går på högvarv.  Du får ett program som stöttar hjärnfokus och ger kunskap om hur du kan prestera – utan stresspåslag.  Upplevelsen av att själv kunna bryta en stressreaktion, utesluta distraktioner och påverka sitt nervsystem ger känsla av kontroll och ökar motståndskraften mot stress.

Balansprogrammet är enkelt, bygger på enbart evidensbaserade verktyg och har utvärderats av några av Sveriges största arbetsplatser, bl a Astra Zeneca, två av Sveriges största advokatbyråer, globala konsultbolag,  techbolag och ingår i publicerad forskning (Danderyds Sjukhus 2018). 

Så kan du effektivt bryta din stress (7 min video i samband med andningsföreläsning på Euroaccident)

Tack för en fantastisk föreläsning som gav oss värdefulla verktyg att arbeta vidare med! Mina dagar är nu lugnare och starkare.

Ida Texel
Kommundirektör

Tack till advokatfirman Delphi för möjligheten att bidra till er Healthy Delphi!

Tack för en lärorik introduktion. Tyckte redan under helgen att jag fick mer energi och andningsövningarna var väldigt bra!

deltagare på advokatfirman Delphis konferens

Introduktionsföreläsning och team building

Praktiska andningsövningar ur Balansprogrammet varvas med teori/forskning som ger deltagaren förståelse för vikten av daglig självreglering och vad det innebär att bygga motståndskraft.  Efter föreläsningen får medarbetarna verktyg att jobba vidare med på egen hand, via enkel onlineplattform  För arbetsplatser som önskar aktiviteter som främjar team buildning erbjuds skräddarsydda utbildningar.

Föreläsningen ger: 

 • Kunskap om vad korrekt andning innebär och hur det påverkar din hälsa
 • Praktisk upplevelse av att snabbt, effektivt uppleva djupavslappning
 • Kunskap om hur du själv kan stärka hjärnans känsloreglering, fokus och minne.
 • Fysiska övningar med dokumenterad effekt på oro, stress, blodtryck, sömn och ospecificerad ryggsmärta

Föreläsningen erbjuds både IRL och digitalt. Obegränsat antal deltagare. En djupverkande, meditativ ljudupplevelse kan integreras i ovan upplägg eller bokas separat- läs här

Ett hållbart arbetsliv - Performance coaching baserat på Balansprogrammet 

Denna uppskattade utbildning har erbjudits sedan 2009, både inom högpresterande arbetsplatser inom näringslivet, kommunal verksamhet och vård. Utbildningen syftar till att  ge en organiserad, strukturerad metod för effektiviserad återhämtning.

Utbildningen ger:

 • Principer för korrekt andning och hur det påverkar din hälsa
 • Självskattningsformulär och möjlighet till individuell handlingsplan
 • Kunskap om hur multitasking påverkar hjärnan och hotar din produktivitet
 • Genomgång av Balansprogrammets praktiska övningar
 • Forskningsöversikt- vad säger forskningen om de olika övningarna som ingår?
  Möjlighet till reflektion kopplat till en hållbar vardag

Upplägg:

Alternativ 1: Två halvdagar med 3 veckor mellan varje träff samt digitala uppföljningar. Max 25 deltagare/grupp

Alternativ 2:  Digitala föreläsningar (30 minuter/modul) som löper över en längre tidsperiod (6-12 månader). Obegränsat antal deltagare.

För arbetsplatser som bokar Balansprogrammet ingår utbildningsmaterial samt onlineträning 12 månader.

Sara presenterar vad som ingår i metoden (videon är 70 sekunder)

Så bra med en påminnelse om att det är lätt att bli beroende av sina stresshormoner men att det går att lära om systemet! Bra onlinematerial, enkelt upplägg! Skönt att det är korta övningar som man hinner med.

Advokat, en av Sveriges största advokatfirmor

Det ger resultat, det märker man snabbt. Jag tycker jag har blivit bättre på att prioritera min återhämtning och upplever bättre fokus.

Alfred Ljungqvist Deals V & A
Globalt konsultbolag

Performance coaching executive

För ledare som önskar hållbarhet och produktivitet för sig själva och sina medarbetare. Erbjuds via enskilda sessioner i samband med ovan insats för övriga medarbetare. 

Läs om den växande hälsotrenden"Gongbad" som kan bokas separat

Om Balansprogrammet

Balansprogrammet bygger på kort, daglig träning och syftar till att göra återhämtning till en enkel vardagsrutin. Samtliga verktyg som ingår är utvärderade i svensk forskning. Övningarna är ca 5-10 min och kan utföras av alla, oavsett ålder och livssituation. 

Några av Sveriges största arbetsplatser, högst rankade skolor och forskningsinstitut har utvärderat metoden som programmet bygger på.  Önskar du referenser, varmt välkommen att ta kontakt så mailar jag dig kontaktpersoner inom vård/skola/näringsliv! 

Spela videoklipp

Sara Emilionie i Nyhetsmorgon TV4

Spela videoklipp

Sara Emilionie berättar om Balansprogrammet

Arbetsplatser som provat metoden: