Arbetsplatser

Forskningsbaserad återhämtning. Balansprogrammet - en liten insats som gör stor skillnad

Återhämtning är det första människor slarvar med i samband med utmaningar, trots att det borde vara tvärtom. Balansinstitutet erbjuder verktyg för ett hållbart arbetsliv som ger medarbetarna en enkel och beprövad metod för mental, emotionell, fysisk balans i tider av utmaningar och press. Metoden ger evidensbaserade verktyg och bygger på kort, daglig träning och aktivt, medvetet självledarskap.

Organisationer som erbjudit metoden till sina medarbetare som stressprevention är bl a Astra Zeneca, två av Sveriges största advokatybyråer och konsultbolag, Sigma/Nexer Group och Friends.  

Tack till advokatfirman Delphi för möjligheten att bidra till er Healthy Delphi!

Gillade samtliga övningar, både fysiska och mentala och tyckte att du som instruktör var mycket pedagogisk.  Mycket givande att få kontakt med vad kroppen sänder för signaler. Jag ser fram emot att fortsätta träna på egen hand! 

 

Associate
Advokatfirman Delphi

Introduktionsföreläsning och team building

Introduktionsföreläsningen syftar till att ge en upplevelse av hur lung och hjärnfokus kan återerövras snabbt och mot alla odds.  Underr 60-90 minuter varvas praktiska övningar ur Balansprogrammet med teori/forskning som ger deltagaren förståelse för vikten av daglig självreglering och hjärnans resurser.   Efter introduktionsföreläsningen erbjuds träning på egen hand, via enkel onlineplattform  För arbetsplatser som önskar aktiviteter för team bildning skräddarsydda föreläsningar som stöttar arbetsplatsens individuella målsättning.

Ur föreläsningen:

  • Hur du bryter en stressreaktion inom loppet av några minuter 
  • Hjärnans plasticitet och hur du genom träning kan påverka minne, känsloreglering och produktivitet. 
  • Praktiska övningar med dokumenterad effekt på bl a oro, stress, blodtryck, sömn och ingår i svensk och internationell forskning. 
Föreläsningen erbjuds både IRL och digitalt. Obegränsat antal deltagare.

Ett hållbart arbetsliv - utbildning i Balansprogrammet 

Denna populära utbildning har erbjudits sedan 2009 och växer i aktualitet i samband med att utmaningarna växer både på individ och gruppnivå. Utbildningen syftar till att  ge både individen och gruppen en organiserad, strukturerad metod för stressprevention och team buildning. 

Utbildningen erbjuder:

  • Kunskap om andningen och dess effekt på din hälsa
  • Självskattnigsformulär för utvärdering innan och efter genomfört 6 v program
  • Kunskap om multitasking och hur det påverkar hjärnfokus och produktivitet
  • Balansprogrammets praktiska övningar 
  • Forskningsöversikt- vad säger forskningen om de olika övningarna som ingår?
    Gruppdiskussioner kopplat till en hållbar vardag

Praktisk information:

Alternativ 1: Två halvdagar med cirka tre veckor mellan varje träff. Max 25 deltagare/grupp

Alternativ 2:  Digitala föreläsningar (30 minuter/modul) som löper över en längre tidsperiod (6-12 månader). Obegränsat antal deltagare.

För arbetsplatser som bokar Balansprogrammet ingår utbildningsmaterial samt onlineträning 12 månader.

Tack för en lärorik inledning till mindfulnessutbildningen. Tyckte redan under helgen att jag fick mer energi och andningsövningarna var väldigt bra!

Utbildningsdeltagare,
kommunal verksamhet

Så bra med en påminnelse om att det är lätt att bli beroende av sina stresshormoner men att det går att lära om systemet!

Deltagare Performance coaching,
Advokat, partner

Performance coaching executive

För ledare som önskar hållbarhet och produktivitet för sig själva och sina medarbetare. Erbjuds som ett komplement till ovan beskrivna upplägg.

Möjliga utbildningsstarter under 2023: Vecka 22, 33, 38, 43

Om Balansprogrammet

Balansprogrammet bygger på kort, daglig träning och syftar till att göra återhämtning till en enkel vardagsrutin. Samtliga verktyg som ingår är utvärderade i svensk forskning. Övningarna är ca 5-10 min och kan utföras av alla, oavsett ålder och livssituation. 

Några av Sveriges största arbetsplatser, högst rankade skolor och forskningsinstitut har utvärderat metoden som programmet bygger på.  Önskar du referenser, varmt välkommen att ta kontakt så mailar jag dig kontaktpersoner inom vård/skola/näringsliv! 

Spela videoklipp

Sara Emilionie i Nyhetsmorgon TV4

Spela videoklipp

Sara Emilionie berättar om Balansprogrammet

Arbetsplatser som provat metoden: