Arbetsplatser

En liten insats som gör stor skillnad

Återhämtning är det första människor slarvar med i samband med stress, trots att det borde vara tvärtom. Balansinstitutet erbjuder verktyg för ett hållbart arbetsliv som ger medarbetarna en enkel och beprövad metod för mental, emotionell, fysisk balans i tider av utmaningar och press. Metoden ger konkreta verktyg och bygger på korta, dagliga mikropauser. 

Några av de organisationer som provat Balansprogrammet är Astra Zeneca, Scania, advokatybyrån Delphi, Sigma, Svenska Röda Korset, Friends, We & Sports, Försäkringskassan, Fredrikshovs Slotts skola, Carlssons skola, Akademiska sjukhuset, Danderyds Sjukhus, Swedbank. Är din arbetsplats intresserad av att genomföra Balansprogrammet? Varmt välkommen att ta kontakt!

Tack till advokatfirman Delphi för möjligheten att bidra till er Healthy Delphi!

Introduktionsföreläsning och utbildning på arbetsplatsen

Introduktionsföreläsningen syftar till att ge en upplevelse av hur vardagsbalans kan återerövras dagligen, snabbt och mot alla odds.  Ni får under 60-90 minuter möjlighet att prova verktyg ur Balansprogrammet (se nedan) samt förståelse för hur hjärnan påverkas av träningen. Efter introduktionsföreläsningen erbjuds onlinebaserade verktyg för vidare träning på egen hand. För arbetsplatser som önskar coaching/handledning genom hela Balansprogrammet och fördjupad kunskap erbjuds utbildning – 2 halvdagar á 3 h/träff med 6 v mellan varje utbildningsträff samt digital uppföljningsträff.

Ur föreläsningen:

  • Varför det är så viktigt att bryta en stressreaktion inom 90 sekunder
  • Hjärnans plasticitet och hur vi själva kan påverka minne, känsloreglering och uppmärksamhet
  • Praktiska övningar med dokumenterad effekt på bl a oro, ångest, stress, blodtryck, sömn   
Föreläsningen erbjuds både IRL och digitalt. Obegränsat antal deltagare.
 

Utbildningen erbjuder:

  • Kunskap om andningen och dess effekt på din hälsa
  • Självskattnigsformulär för utvärdering innan och efter genomfört 6 v program
  • Kunskap om multitasking och hur det påverkar hjärnfokus och produktivitet
  • Balansprogrammet med handledning
  • Forskningsöversikt- vad säger forskningen om de olika övningarna som ingår?
  • Gruppdiskussioner kopplat till en hållbar vardag

Praktisk information: Två utbildningsträffar med cirka 5 veckor mellan varje träff (IRL eller digitalt) samt uppföljningsträff cirka 6-8 veckor efter genomförd utbildning.  För arbetsplatser som bokar utbildning ingår introduktionsföreläsning samt onlineträning 12 månader. Max 25 personer/grupp.

Tack för en lärorik inledning till mindfulnessutbildningen. Tyckte redan under helgen att jag fick mer energi och andningsövningarna var väldigt bra!

Utbildningsdeltagare,
kommunal verksamhet

Så bra med en påminnelse om att det är lätt att bli beroende av sina stresshormoner men att det går att lära om systemet!

Deltagare Performance coaching,
advokatbranschen

Möjliga utbildningsstarter under våren 2023: Vecka 4, Vecka 11 och Vecka 18. 

Om Balansprogrammet

Balansprogrammet bygger på kort, daglig träning och syftar till att göra återhämtning till en enkel vardagsrutin. Samtliga verktyg som ingår är utvärderade i svensk forskning. Övningarna är ca 5-10 min och kan utföras av alla, oavsett ålder och livssituation. 

Några av Sveriges största arbetsplatser, högst rankade skolor och forskningsinstitut har utvärderat metoden som programmet bygger på.  Önskar du referenser, varmt välkommen att ta kontakt så mailar jag dig kontaktpersoner inom vård/skola/näringsliv! 

Spela videoklipp

Sara Emilionie i Nyhetsmorgon TV4

Spela videoklipp

Sara Emilionie berättar om Balansprogrammet

Arbetsplatser som provat metoden: