Arbetsplatser

En liten insats som gör stor skillnad

Självomsorg är det första människor slarvar med i samband med stress, trots att det borde vara tvärtom. Behöver din arbetsplats verktyg för ett hållbart arbetsliv som ger medarbetarna en enkel och beprövad metod för att återerövra sin mentala, emotionella, fysiska balans i tider av utmaningar?

Några av de organisationer som provat Balansprogrammet är Astra Zeneca, Scania, advokatybyrån Delphi, Sigma, Svenska Röda Korset, Friends, We & Sports, Försäkringskassan, Fredrikshovs Slotts skola, Carlssons skola, Akademiska sjukhuset, Danderyds Sjukhus, Swedbank. Är din arbetsplats intresserad av att genomföra balansprogrammet? Varmt välkommen att ta kontakt!

Tack till advokatfirman Delphi för möjligheten att bidra till er Healthy Delphi!

Introduktionsföreläsning (60-90 min) och guidade mikropauser

Denna virtuella föreläsning syftar till att ge en upplevelse av hur vardagsbalans kan återerövras dagligen, snabbt och mot alla odds.  Ni får under 60-90 minuter möjlighet att prova verktyg ur Balansprogrammet (se nedan) samt förståelse för hur hjärnan påverkas av träningen. Efter introduktionsföreläsningen finns möjligheten att ansluta arbetsplatsen till fortsatt onlineträning där medarbetarna får träna vidare på egen hand. Allt som krävs är kontorsstol, inget ombyte krävs.  

Ur föreläsningen:

  • Varför det är så viktigt att bryta en stressreaktion inom 90 sekunder
  • Hjärnans plasticitet och hur vi själva kan påverka minne, känsloreglering och uppmärksamhet
  • Självtest – hur effektiv är du då du “multitaskar”? Vad säger forskningen?
  • Stolsyoga för rygg, nacke, käkar med dokumenterad effekt
  • Andningsövningar med effekt på bl a oro, ångest, stress, blodtryck, sömn    Onlinetjänsten erbjuder:
  • Mikropauser, längre yogapass, övningar för särskilda behov
  • Hänvisning till forskning och hur  de olika övningarna påverkar minne, känsloreglering, avslappning för den som önskar fördjupa sig.

Arbetsplatser som ansluter sig till tjänsten väljer mellan 3 och 6 månaders avtalstid.

Om Balansprogrammet

Balansprogrammet bygger på kort, daglig träning och syftar till att göra återhämtning till en enkel vardagsrutin. Samtliga verktyg som ingår är utvärderade i svensk forskning. Övningarna är ca 5-10 min och kan utföras av alla, oavsett ålder och livssituation. 

Några av Sveriges största arbetsplatser, högst rankade skolor och forskningsinstitut har utvärderat metoden som programmet bygger på.  Önskar du referenser, varmt välkommen att ta kontakt så mailar jag dig kontaktpersoner inom vård/skola/näringsliv! 

1091784128-1

Sara Emilionie i Nyhetsmorgon TV4

Sara Emilionie om Balansprogrammet

Foto: Anton Svedberg

Feedback

Linda Bergman
Ratos AB
Read More
Tusen tack för en mycket givande inspirationsföreläsning, vi var alla jättenöjda med din föreläsning. Jag har mediterat varje dag sedan dess och tänker absolut fortsätta med det!
Emmy Falk
SSC Finance Manager, Saint- Gobain
Read More
Teamet var så nöjda och glada över din workshop. Det var en av höjdpunkterna under vår konferens och det här ska vi verkligen jobba vidare med. Temat Balans var exakt det vi behöver De varierade tonerna väckte starka känslor, som i sin tur framkallade känsloladdade minnen. En kraftfull storm av livsfilosofi som inte bara kändes under stunden utan även dagarna efter! Stort, stort tack!
Helena
HR ansvarig
Read More
Jag brukade springa runt som en skållad råtta innan jag kom i kontakt med mindfulness och yoga. Nu har jag lärt mig att gå, stå och lyssna medvetet och ta vara på stunden att utöva mindfulness vid kaffeautomaten
Pedagog
Fredrikshovs Slotts Skola
Read More
Saras övningar gav oss värdefulla verktyg för arbetsplatsen som vi i flera år efteråt har nytta av!
Previous
Next

Arbetsplatser som provat metoden: