Balansprogrammet för en hållbar vardag

Lugn, trygg och fokuserad i en turbulent värld – Balansprogrammet

Sara Emilionie om Balansprogrammet

Kroppen och hjärnan - din viktigaste arbetsmiljö!

Den 23 respektive 30 november klockan 8.30 kommer Sara Emilionie till oss på Vinge för att ge dig tips på hur du skapar förutsättningar för fokus och välmående.  Den 23 november får du en introduktion i Balansprogrammet som handlar om att integrera mikropauser i din vardag, effektivisera din återhämtning och skapa förutsättningar för en hållbar vardag. Den 30 november får du prova  ”gongbad” – en växande hälsotrend som du kan läsa mer om nedan. Du som vill genomföra hela Balansprogrammet efter introduktionsföreläsningen har möjlighet att registrera dig i onlinetjänsten och träna vidare på egen hand! 

Gongbad - ljudvågor som påverkar din hjärna

Två övningar som effektivt aktiverar din avslappningsrespons

Dessa övningar i kombination har testats i en svensk studie och visat signifikant effekt på blodtryck, oro, ångest. I en studie vid primärvårdsforskning i Malmö visade kombinationen av andning och ryggflex signifikanta förändringar av blodtrycket. Det man såg var att 10 min andning ihop med en enkel ryggflex morgon och kväll sänkte blodtrycket lika mycket som vid medicinering. Studien är publicerad och finns att läsa via Medline. 

Prova att genomföra övningarna dagligen och lägg märke till hur du upplever effekten! Gärna morgon och kväll. 

Långa Djupa Andetag

Både svensk och internationell forskning visar att djupandning hör till det mest kraftfulla vi kan ägna oss åt för att återställa vår inre balans, reducera stress och syresätta cellerna. Andning genom vänster näsborre ger en förstärkt lugn- och ro respons då de olika näsborrarna via näsmusslorna sägs ha olika kopplingar till det autonoma nervsystemet. Andning genom höger näsborre ökar ditt mentala fokus! Den 23 november guidar Sara dig i båda teknikerna och berättar hur du kan integrera detta i din vardag.

Spela videoklipp
Spela videoklipp

Ryggflex

En övning ur “korta ryggpasset” som ingår i Balansprogrammet. Övningen jobbar med muskulatur i bäcken och ryggrad, masserar alla disker mellan kotorna, påverkar flödet av blod, lymfvätska runt ryggraden och spinalvätska i ryggraden. Tillsammans med det yogiska andetaget har denna övning visat mätbara effekter på högt blodtryck. “Korta ryggpasset” är testat i ett flertal studier med dokumenterad effekt även på rygg, hjärta, oro, stress och ångest.

Registrera dig för få tillgång till hela Balansprogrammet