Övningar för särskilda behov

6. Migrän/Nacke

/

6. Migrän/Nacke

Yogaövning mot spänningshuvudvärk, migrän, spända käkar, nacke och sömnproblem

Övningen ger dig en cirkulatorisk effekt, motverkar spänd nacke och spända käkar och ökar flödet av spinalvätska till hjärnan som i sin tur ökar bl.a koncentrationen.

Övningen nackrullning ingår i det korta yogapasset som presenteras  vecka 3 och 6 i Balansprogrammet och är testat i ett stort antal svenska studier, bland annat på ospecificerad ryggsmärta, blodtryck, förmaksflimmer.

Du som ofta har problem med huvudvärk, gör gärna hela passet och utvärdera själv effekten efter 6 veckor regelbunden träning.

Du saknar tillgång till detta innehåll

För att ta del av innehållet behöver du vara inloggad och ha ett aktivt medlemskap/abonnemang

eller

Nackrullning

Instruktion:

Sitt med rak men avspänd rygg, hakan lätt indragen. Börja göra en långsam medsols cirkel rörelse med hakan där du andas in på den övre halvan av cirkeln och andas ut i den nedre delen av cirkeln.

På den övre delen av cirkeln, gapa så stort du förmår men fortsätt att andas in och ut genom näsan. På den nedre delen av cirkeln slappnar du av med käkarna. Cirkeln kan göras liten som en pingisboll eller stor som en fotboll, huvudsaken är att det ej gör ont eller känns obehagligt.

Gör övningen långsamt och inkännande, ett varv ska ta ca 10-15 sek.

Dosering:

3-5 min, gärna morgon och kväll

Jag vill gärna höra ifrån dig! Lämna din feedback eller ställ frågor här!

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Balans Online

Balans Online erbjuder dig två forskningsbaserade metoder –  mindfulness och medicinsk Yoga.  Via onlinetjänsten kan du träna helt på egen hand.  Välkommen att ta del av medicinska yogapass, träningsprogram, övningar för särskilda behov samt delta på livesända kvällspass med Sara Emilionie! 

Copyright 2021 © Balans Institutet