Workshops

Befria dig från stress med medicinsk yoga och mindfulness

Denna workshop vänder sig till dig som vill gå till botten med stressrelaterade besvär och passar både dig som nybörjare och dig som van yogautövare/meditationsutövare.  Du får effektiva, forskningsbaserade verktyg och ett program som testats i två av världens största studier på yoga och hjärta. Dagen ger dig en förståelse för yogans perspektiv på stress och hur du själv kan frigöra dig från oro, stress och skapa balans.

Från de hundratals deltagare som provat passet har strömmat in feedback som vittnar om djupare sömn, bättre blodtrycksvärden, effekt på nacke, käkar och migrän.

För dig som aldrig provat yoga förut – detta är passet för dig! Lugna rörelser som kan utföras sittande på stol, andningstekniker och djupavslappnande meditationer som alla kan göra.

För dig som är utbildad i MediYoga/MIMY – efter denna dag kan du lära ut passet till andra!

Innehåll:

  • Praktiskt yogapass
  • Andningens betydelse för hälsan
  • Det yogiska synsättet på balans/obalans
  • Yogans syn på stress, oro och sömnproblem
  • Svensk forskning på yogapasset ”MIMY Fri från stress”
  • Internationell forskning på meditationen som ingår

Datum: 17 april kl 9-15

Kursavgift:  1500 kr ink. moms för privatpersoner, ex moms för företag. Kursmaterial samt onlineträning 3 månader ingår.

ANMÄL DIG HÄR

 

Passet ” MIMY FRI FRÅN STRESS” ingår i publicerad forskning!  

 

Forskning på yoga vid förmaksflimmer vid Danderyds sjukhus har pågått sedan 2014 och januari 2019 disputerade forskaren Maria Wahlström på sin hittills största studie, där passet MIMY FRI FRÅN STRESS ingick. Patienterna som genomfört passet 1 gång/veckan beskriver i en av fyra delstudier “en ökad eftertänksamhet och upplevelse av att få tillgång till sitt inre jag. Patienterna rapporterade vidare känslor av en inre frid samt ökad känsla av närvaro.

…//sedan var jag i min egen värld… då du inte oroar dig om något annat egentligen, du bara är…//… mer opåverkad av omgivningen..   Läs studien här

“Jag sov som jag aldrig sovit förut efteråt. Magiskt att uppleva djupavslappning både under passet och långt efteråt.”

“Just nu gör jag passet Fri från stress varje morgon. Min kropp är i så mycket stress pga infektioner, antibiotika, migrän under en vecka, för att kroppen är helt slut. Så jag bjuder in min kropp, mitt sinne och min själ till detta pass. Nervsystemet får em omstart och parasympatikus jublar.”

“Vill berätta att jag somnade tidigt och mycket fort och sov hela natten som en stock utan att vakna en enda gång. Det kändes som om jag legat still, i samma ställning, hela natten ( 91/2 timmar). Vaknade och kände mig totalt utsövd, behaglig och fridfull. Detta trots en brinnande huvudvärk och enorm stress ett par timmar och framåt före passet och som naturligtvis följde med mig in i passet”

Balans Online

Balans Online erbjuder dig två forskningsbaserade metoder –  mindfulness och medicinsk Yoga.  Via onlinetjänsten kan du träna helt på egen hand.  Välkommen att ta del av medicinska yogapass, träningsprogram, övningar för särskilda behov samt delta på livesända kvällspass med Sara Emilionie! 

Copyright 2021 © Balans Institutet