Utbildningar

Utbildningar

Balansinstitutets utbildningar utvecklades under mina nio verksamma år vid MediYoga Institutet i Stockholm, Skandinaviens främsta forsknings- och utbildningsinstitut inom medicinsk yoga. Tack vare dessa utbildningar har metoden nått ut till vård, skolor och arbetsplatser runtom i landet samt utvärderats av Danderyds Sjukhus, Karolinska Universitetssjukhuset och Akademiska Sjukhuset. 

Balaninstitutets utbildningar vänder sig både till dig som önskar instruera andra och dig som vill genomföra programmet som egen stressprevention. 

Vill du delta på en kostnadsfri introduktion och veta mer om Balansprogrammet? Läs mer HÄR

Balansprogrammet blev början till någonting helt nytt! Jag har lärt mig lyssna till kroppens signaler, stanna upp och viktigast av allt, vila när jag behöver!
Viktoria ,
Egenföretagare,

Utbildningar

Fri från stress – en workshop om ditt inbyggda självläkningssystem och det yogiska perspektivet på stress.

Balansprogrammet innebär ett 6 veckors program som ger dig enkla, effektiva, forskningsbaserade verktyg för stress, oro, ångest, nedstämdhet och/eller neuropsykiatriska svårigheter.  Nästa utbildningsstart: 20 oktober (diplomering 24 november)

Sagt om utbildningarna

Ann-Christine Ståhl, Leg. Fysioterapeut
Röda Korsets Behandlingscenter Skellefteå
Läs mer
Ett fantastiskt program! De flesta jag träffar i mitt yrke har posttraumatisk stress.  Vi i vårt arbete behöver enkla, verksamma verktyg för att hjälpa dessa patienter att hitta verktyg till nedvarvning och närvaro. Tack för en otroligt bra utbildning, jag är imponerad av ditt arbete och det märks att du vill göra skillnad!
Anna
Yogainstruktör
Läs mer
Alla 6 veckor i programmet har varit helt fantastiska och påverkat mig djupt. Det har givit mig nycklar till egen nedvarvning och återhämtning. Din lugna röst, långsamheten, och hela upplägget är så bra. Programmet så prestationslöst och kravlöst så bara där kan man slappna av och släppa taget och bara vara.
Helena
HR ansvarig och utbildad i Balansprogrammet
Läs mer
Jag brukade springa runt som en skållad råtta innan jag kom i kontakt med mindfulness och yoga. Nu har jag lärt mig att gå, stå och lyssna medvetet och ta vara på stunden att utöva mindfulness vid kaffeautomaten.
Pedagog
Fredrikshovs Slotts Skola
Läs mer
Saras övningar gav oss värdefulla verktyg som vi i flera år efteråt har nytta av, både för oss som pedagoger och våra elever!
David
Elev
Läs mer
Min målsättning med att genomgå balansprogrammet var (och är) att hitta en mindfullnessrutin jag kan hålla. Här måste jag säga att Balansprogrammet levererat. Som heltidsarbetande, ensamstående trebanspappa till tre barn med npf-diagnoser med en egen ADHD-diagnos är det inte särskilt lätt att få in de där 30-45 minuterna om dagen som de flesta mindfulless-böcker rekommenderar. Eller ens att få in de förkortade 20-minutersvariationera.
Föregående
Nästa