Slappna av knepet

5 okt 2015

/

Slappna av knepet

Slappna av knepet

Häromdagen var det dags för mig att sitta ner med en arbetsterapeut på Prima Vuxenpsykiatri för att prata om hur min vardag ser ut och vad jag kan tänkas behöva för typ av stöd.

Då jag beskrev min vardag insåg jag hur många strategier jag själv utvecklat och hur mycket av MIMY:s träningsprogram jag kunnat utveckla, tack vare min egen relation till vardagsstress och kaos.

Plötsligt satt jag och instruerade arbetsterapeuten (!) i en av övningarna jag utvecklat till barn- och ungdomsprogrammet, som idag även finns i vuxenversion och är en del av den nya utbildningen till Balansinspiratör. Medan han blundade insåg jag att min lärarroll råkat ta över, trots att jag ju satt där som patient.

Hur som helst, här kommer övningen jag lärde honom. Den tar mindre än en minut att göra.  Jag hoppas att han delar den vidare. Gör det du också och berätta gärna vad du tycker!

Dela gärna!

Prenumerera

Bli meddelad när nya inlägg publiceras

Tidigare blogginlägg

Låt barnen visa dig vägen mot balans

Barn är fantastiska på att spegla oss vuxna och peka på vår utvecklingspotential!  Inom kort publiceras ”Balansprogrammets Sommarspecial” i samarbete med Emilia, 10 och Leonie, …

Prestationsångest, ÄNTLIGEN ser jag dig i vitögat!

Befinner mig i ett hus på landet och leder mig själv genom en tyst retreat. I ett växthus igår kväll mediterade jag till stillsam pianomusik …

Den bästa versionen av dig själv är originalversionen

När jag började utbilda mig i mindfulness och yoga trodde jag till en början att då jag väl diplomerats skulle jag bli som mina lärare Ola …

Vila – en underskattad aktivitet

Då jag nyligen scrollade igenom mina egna inlägg på Instagram inser jag hur aktiv jag verkar vara. Om det inte är gymmet kl 07 på …

Hindras du också av dina prestationsdemoner?

Häromdagen satt jag i samtal i en enskild yogaterapisession. Min klient beskrev hur hon under hela sitt liv drivits av en inre prestationsdemon, bland annat pga …

2 reaktioner på ”Slappna av knepet”

 1. Riitta Mantovaara

  Hej, Sara!
  Tack, Sara för en jätte bra och enkel MIMY-övning “Slappna av knepet” ! Den har jag gjort dagligen (ibland flera gånger under dagen) sedan hösten 2013, då du lärde mig det under MIMY Instruktörs utbildning!
  Sedan dessa har jag även lärt ut övningen till väldig många människor. Översatte den även till finska för att kunna lär ut det även till finsktalande.

  Den är en super bra övning som jag använder när tankarna bara snurrar runt i huvudet och jag har svårt att fokusera på det som jag skall göra. Använder övningen också i förebyggande syfte tex. innan jag börjar arbeta med något nytt eller på kvällar som en “god natt saga” som får mig sova gott under hela natten.

  Kram
  Riitta

 2. Tack Riitta, jag använder själv “knepet” i alla möjliga sammanhang, då jag behöver fokus, då jag behöver frigöra mig från stress, då jag behöver släppa tankar för att kunna somna, då jag vill hitta min närvaro på mindre än ett par sekunder. Den funkar varje gång och det är roligt att höra att du sprider den till så många andra! Roligt att den blivit internationell:)

Jag vill gärna höra ifrån dig! Lämna din feedback eller ställ frågor här!

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Balans Online

Balans Online erbjuder dig två forskningsbaserade metoder –  mindfulness och medicinsk Yoga.  Via onlinetjänsten kan du träna helt på egen hand.  Välkommen att ta del av medicinska yogapass, träningsprogram, övningar för särskilda behov samt delta på livesända kvällspass med Sara Emilionie! 

Copyright 2021 © Balans Institutet