Fokus (20 min)

/

Fokus (20 min)

Om Fokus (20 min)

Fokus innebär förmågan att kunna rikta sin uppmärksamhet på det som sker i nuet. Forskare har upptäckt att uppmärksamhet är av grundläggande betydelse för hur väl våra hjärnor fungerar, både då det gäller mental effektivitet (minne, koncentrationsförmåga, effektivitet) och psykologiskt välbefinnande.

Dagens samhälle utmanar denna förmåga och “multitasking” är en överlevnadsstrategi för många, trots att det i undersökningar visat sig vara extremt ineffektivt.

Detta pass tränar upp din fokusförmåga. Lägg märke till hur lätt eller svårt det är att hålla fokus, och sträva efter att släppa taget om distraktioner i form av tankar.

När du tränar upp din fokuseringsförmåga, kommer du förmodligen lägga märke till att din upplevelse av stress minskar.

Detta pass hör till serien Andning-Fokus-Avslappning och ingår i MIMY:s skapa balans i din vardag. Dessa nycklar innebär både träning (yogiska andningstekniker, mindfulnessmeditation), reflektion och bonusträning (enkla vardagsövningar). Följ programmet i första hand, komplettera med yogapassen om du har tid att utöka din dagliga träning.

Gör varje övning 1-3 minuter eller mer, om du har tid

Jag vill gärna höra ifrån dig! Lämna din feedback eller ställ frågor här!

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Balans Online

Balans Online erbjuder dig två forskningsbaserade metoder –  mindfulness och medicinsk Yoga.  Via onlinetjänsten kan du träna helt på egen hand.  Välkommen att ta del av medicinska yogapass, träningsprogram, övningar för särskilda behov samt delta på livesända kvällspass med Sara Emilionie! 

Copyright 2021 © Balans Institutet