Vecka 8 – Rikta omtanke till dig själv

/

/

Vecka 8 – Rikta omtanke till dig själv

Du saknar tillgång till detta innehåll

För att ta del av innehållet behöver du vara inloggad och ha ett aktivt medlemskap/abonnemang

eller

Om passet

Detta är åttonde veckan av MIMY’s 12v-program. Du kan läsa mer ingående om programmet här.

Den här veckan handlar om att släppa taget.

Vecka 8 – Rikta omtanke till dig själv

Veckans reflektion – Släppa taget: Vad är det som oftast tar dig ifrån ditt här och nu? Vilken tanke eller känsla eller händelse dominerar i ditt sinne? Vad tror du skulle hända om du släppte taget om det? Ställ dig frågan: Vill jag släppa denna tanke/känsla? Är jag redo att släppa den nu? Hur skulle jag må utan denna tanke/känsla?

Daglig yoga: Långa djupa andetag, ryggvridning, björngreppet
Daglig meditation: Kärleksfull Vänlighet

Syfte: Yogaövningarna löser upp och motverkar spänningar i bröstkorg, bröstrygg och den fl ertusenåriga meditationstekniken har i forskning visat ökad glädje, medkänsla och empati samt förbättrade relationer. Den engelska översättningen är Loving Kindness. Om meditationen känns svår och du har svårt att rikta kärlek till dig själv är det förmodligen ett tecken på att du behöver just denna meditation.

Vardagsträning: Duscha med full uppmärksamhet på kroppsliga förnimmelser och ljud. Lägg märke till temperaturen på vattnet, vattenstrålens kontakt mot din hud, känslan och doften av löddrande tvål, ljudet av duschstrålen. När du sträcker dig efter en handduk, var medveten om armrörelsen, känn hur du tar tag i handduken, känn kontakten av frotté mot din hud.

Din feedback är värdefull!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *