Vecka 1 – Klargör din intention med träningen och gör det långa djupa andetaget till en daglig rutin

/

/

Vecka 1 – Klargör din intention med träningen och gör det långa djupa andetaget till en daglig rutin

Du saknar tillgång till detta innehåll

För att ta del av innehållet behöver du vara inloggad och ha ett aktivt medlemskap/abonnemang

eller

Om passet

Detta är första veckan av MIMY’s 12v-program. Du kan läsa mer ingående om programmet här.

Den här veckan ska du klargöra din intention med träningen och göra det långa djupa andetaget till en daglig rutin.

Vecka 1 – Klargör din intention med träningen och gör det långa djupa andetaget till en daglig rutin

Klicka här för att ladda ned och skriva ut en EST-Tabell (Öppnas i ett nytt fönster eller flik)

Veckans reflektion: Klargör din avsikt med detta 12 veckors program. Skriv upp din intention, tex att minska din stress, att sova bättre, att öka din närvaro och glädje i vardagen. Släpp all form av strävan och lita på processen. Om du strävar för ivrigt mot ett specifikt mål är det lätt hänt att du missar andra möjligheter på vägen.

Daglig yoga: Långa djupa andetag
Daglig meditation: Kroppsscanning

Syfte med övningarna: Den långa, djupa andningen är den röda tråden i alla yogaövningar, den har i svensk och internationell forskning visat tydliga effekter på bland annat blodtryck, hjärtrelaterade besvär, sömn, smärta och oro/ångest. Då du fyller lungorna ordentligt med luft sker ett effektivt gasutbyte och syresättningen ökar med upp till 10 gånger per andetag. Det påverkar alla kemiska processer i kroppen och det autonoma nervsystemet med ett ökat parasympatikus påslag vilket ger en omedelbar lugn och ro respons. Kroppsscanningen hjälper dig att fördjupa kontakten med din kropp och bli bättre på att lyssna på dess signaler. Du tränar även förmågan att rikta uppmärksamhet , skifta fokus och rikta uppmärksamheten på nytt. Gör gärna övningarna liggande såvida du inte har lätt för att somna. Formulera gärna en intention med övningen, exempelvis att få ny energi eller slappna av. Ha sedan tillit till att du får den effekt av övningen du behöver, även om den inte överensstämmer med din intention varje gång.

Vardagsträning: I olika vardagssituationer, stanna upp och ta några långa, djupa andetag. Känn efter hur det känns före, under tiden du andas långt och djupt, och efteråt. Lägg märke till hur den medvetna andningen påverkar dig.

Din feedback är värdefull!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *