Fokuspass med slappna av knep

/

/

Fokuspass med slappna av knep

Du saknar tillgång till detta innehåll

För att ta del av innehållet behöver du vara inloggad och ha ett aktivt medlemskap/abonnemang

eller

Om passet

Notera att denna version av Fokuspasset avslutas med MIMYs slappna av knep. Vill du istället avsluta med Andningsankaret – Klicka här

Fokus innebär förmåga att kunna rikta sin uppmärksamhet på det som sker i nuet. Forskare har upptäkt att uppmärksamhet är en grundläggande betydelse för hur väl våra hjärnor fungerar, både då det gäller metal effektivitet (minne, koncentrationsförmåga, effektivitet) och psykologiskt välbefinnande.

Dagens samhälle utmanar denna förmåga och “multitasking” är en överlevnadsstrategi för många, trots att det visat sig vara extremt ineffektivt.

Dessa pass tränar upp din fokuseringsförmåga. Lägg märke till hur lätt eller svårt det är att hålla fokus, och sträva efter att släppa taget om distraktioner i form av tankar.

När du tränar upp din fokuseringsförmåga, kommer du förmodligen lägga märkte till att din upplevelse av stress minskar.


Detta pass hör till serien Andning-Fokus-Avslappning och ingår i MIMY programmet 6 v. Programmet handlar om att ge dig enkla nycklar för att skapa balans i din vardag.

Dessa nycklar innebär både träning (yogiska andningstekniker, mindfulnessmeditation), reflektion och bonusträning (enkla vardagsövningar). Följ programmet i första hand, komplettera med yogapassen om du har tid att utöka din dagliga träning.

Jag vill gärna höra ifrån dig! Lämna din feedback eller ställ frågor här!

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Balans Online

Balans Online erbjuder dig två forskningsbaserade metoder –  mindfulness och medicinsk Yoga.  Via onlinetjänsten kan du träna helt på egen hand.  Välkommen att ta del av medicinska yogapass, träningsprogram, övningar för särskilda behov samt delta på livesända kvällspass med Sara Emilionie! 

Copyright 2021 © Balans Institutet