Den som dör lyckligast vinner

7 dec 2015

/

Den som dör lyckligast vinner

Den som dör lyckligast vinner

– Hej, jag heter X och min son x dog i en överdos

– Hej jag heter X och min dotter dog i hjärtstillestånd

– Hej jag heter X och min son X och min pappa dog i en bilolycka.

– Hej jag heter x och min dotter dog av sin diabetes för fyra år sedan, förra året tog min son sitt liv.

Så löd introt på kvällens föreläsning för föreningen Febé, en förening för föräldrar som mist ett barn.

När det var föreläsarens tur att presentera sig var arrangören tvungen att gå och hämta kleenexnäsdukar. Jag hade nämligen brutit ihop.

– Hej, jag heter Sara Emilionie och jag jobbar som yogaterapeut. Jag möter människor i kris varje vecka och jag hittills alltid kunnat hålla mina elever och klienter i min närvaro utan att gå in i deras trauman. Men det här är fullkomlig överkurs, det bränner i hela min bröstkorg och jag kan inte låta bli att gå in i er smärta och känna på er sorg.

Tyst paus med undantag från snörvlande, snytande och harklande.

– Jag har två friska barn och jag är väldigt tacksam. Ikväll ska jag lära er MIMY. MIMY kan aldrig läka era sår. För vissa sår kan aldrig läka, era sår kommer aldrig att läka. Men ikväll ska jag ge er verktyg som kommer att hjälpa er att bära er sorg och stå ut med era processer.

En timme senare hade jag lärt dem MIMY. Deltagarna hade lärt sig andas, fundera kring balansprogrammets reflektioner och hur dessa kan skapa en fri-zon från den stress som vi alla möter i livet, vissa av oss i större doser än andra.

Efter föreläsningen fick jag min Fébelykta, arvodet för föreläsarna som kommer till Kista kyrka och träffar medlemmarna. Det högsta och finaste arvode jag någonsin fått under mitt yrkesliv.

Den som dör lyckligast vinner är titeln på den bok jag fick av en av föreningsmedlemmarna. Jag tänkte vinna.

Dela gärna!

Prenumerera

Bli meddelad när nya inlägg publiceras

Tidigare blogginlägg

Låt barnen visa dig vägen mot balans

Barn är fantastiska på att spegla oss vuxna och peka på vår utvecklingspotential!  Inom kort publiceras ”Balansprogrammets Sommarspecial” i samarbete med Emilia, 10 och Leonie, …

Prestationsångest, ÄNTLIGEN ser jag dig i vitögat!

Befinner mig i ett hus på landet och leder mig själv genom en tyst retreat. I ett växthus igår kväll mediterade jag till stillsam pianomusik …

Den bästa versionen av dig själv är originalversionen

När jag började utbilda mig i mindfulness och yoga trodde jag till en början att då jag väl diplomerats skulle jag bli som mina lärare Ola …

Vila – en underskattad aktivitet

Då jag nyligen scrollade igenom mina egna inlägg på Instagram inser jag hur aktiv jag verkar vara. Om det inte är gymmet kl 07 på …

Hindras du också av dina prestationsdemoner?

Häromdagen satt jag i samtal i en enskild yogaterapisession. Min klient beskrev hur hon under hela sitt liv drivits av en inre prestationsdemon, bland annat pga …

Jag vill gärna höra ifrån dig! Lämna din feedback eller ställ frågor här!

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Balans Online

Balans Online erbjuder dig två forskningsbaserade metoder –  mindfulness och medicinsk Yoga.  Via onlinetjänsten kan du träna helt på egen hand.  Välkommen att ta del av medicinska yogapass, träningsprogram, övningar för särskilda behov samt delta på livesända kvällspass med Sara Emilionie! 

Copyright 2021 © Balans Institutet