ADHD:aren som lär ut lugn

7 aug 2015

/

ADHD:aren som lär ut lugn

ADHD:aren som lär ut lugn

I 10 år arbetade jag som kommunikationskonsult i mediebranschen där det alltid är bråttom och viktigt att leverera. Jag tuggade fradga av stress och hade aldrig suttit still i hela mitt liv, förrän jag åkte på ett meditationsläger där jag fick sitta still 04.30-21.00, 10 dagar i sträck. Det blev en vändpunkt som kom att förändra mitt liv och väckte min vilja att lära varenda svensk att meditera.

Idag arbetar jag på heltid med MIMY, en metod som kombinerar Mindfulness och MediYoga och erbjuds av ett stort antal instruktörer runtom i landet.

Idén till den här bloggen föddes då jag låg vaken en natt och grät förtvivlat över att jag inte längre orkade hemlighålla min misstänkta ADHD inför omvärlden.  Samma natt bestämde jag mig för att genomgå en utredning och låta bloggen bli mitt sätt att kliva ur garderoben.

Att med mina svårigheter med planering, organisation, impulskontroll och min medfödda stresskänslighet klara av min roll som verksamhetsledare och närvarande småbarnsmamma beror på att jag hittat effektiva verktyg. Meditation och yoga är det som får det hela att funka- förutsatt att jag kommer ihåg att göra det.

Vi som kommer att blogga här brinner för forskningsbaserade verktyg som får människor att må bättre, och som dessutom är receptfria.

Med den här bloggen vill vi skapa en anti-stress trend och inspirera dig som jobbar på förskola, skola, inom vården, inom näringslivet, dig som är småbarnsförälder, dig som har ett stressfyllt arbete, dig som är sjukskriven, dig som upplever att hela samhället fått ADHD- att ta din vardagsbalans på största allvar.

Varmt välkommen till bloggen!

Dela gärna!

Prenumerera

Bli meddelad när nya inlägg publiceras

Tidigare blogginlägg

Låt barnen visa dig vägen mot balans

Barn är fantastiska på att spegla oss vuxna och peka på vår utvecklingspotential!  Inom kort publiceras ”Balansprogrammets Sommarspecial” i samarbete med Emilia, 10 och Leonie, …

Prestationsångest, ÄNTLIGEN ser jag dig i vitögat!

Befinner mig i ett hus på landet och leder mig själv genom en tyst retreat. I ett växthus igår kväll mediterade jag till stillsam pianomusik …

Den bästa versionen av dig själv är originalversionen

När jag började utbilda mig i mindfulness och yoga trodde jag till en början att då jag väl diplomerats skulle jag bli som mina lärare Ola …

Vila – en underskattad aktivitet

Då jag nyligen scrollade igenom mina egna inlägg på Instagram inser jag hur aktiv jag verkar vara. Om det inte är gymmet kl 07 på …

Hindras du också av dina prestationsdemoner?

Häromdagen satt jag i samtal i en enskild yogaterapisession. Min klient beskrev hur hon under hela sitt liv drivits av en inre prestationsdemon, bland annat pga …

10 reaktioner på ”ADHD:aren som lär ut lugn”

 1. Du är modig Sara. Tack för att du delar med dig!
  Tänk om vi kunde sluta diagnostisera, värdera och döma och istället fokusera på de resurser vi har och våga vara dem vi är och se vad vi ev. behöver acceptera och lära oss mer om. Vi är alla olika och det behöver vi vara. Det är vad jag tycker du gör Sara. Vi syns framöver

  1. Tack Gunilla! Att våga vara den jag är, samtidigt som jag tar ansvar över egenskaper/beteenden som faktiskt kan drabba andra (återkommer om det i senare blogginlägg) är nog konsten jag lärt mig på senare år, tack vare mindfulness.

 2. Tack Gunilla! Att våga vara den jag är, samtidigt som jag tar ansvar över egenskaper/beteenden som faktiskt kan drabba andra (återkommer om det i senare blogginlägg) är nog konsten jag lärt mig på senare år, tack vare mindfulness.

  1. hej Caroline! På mediyoga.se kan du hitta instruktörer utbildade i MIMY. http://sv.mediyoga.com/hitta-en-instruktor/ – gör en avancerad sökning och klicka på MIMY.
   Bor du i Stockholm kan du gå på MIMY på MediYoga Institutet för mig eller min kollega Marie Androv. Läs här: http://mediyogainstitutet.se/stockholm/dag-och-kvallskurser/
   Jag erbjuder även utbildningar till allmänheten där du själv kan lära dig ett enkelt program att lära ut till andra eller genomgå helt för egen del. All info finns på hemsidan!

Jag vill gärna höra ifrån dig! Lämna din feedback eller ställ frågor här!

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Balans Online

Balans Online erbjuder dig två forskningsbaserade metoder –  mindfulness och medicinsk Yoga.  Via onlinetjänsten kan du träna helt på egen hand.  Välkommen att ta del av medicinska yogapass, träningsprogram, övningar för särskilda behov samt delta på livesända kvällspass med Sara Emilionie! 

Copyright 2021 © Balans Institutet