ADHD:aren som lär ut lugn

7 aug 2015

/

ADHD:aren som lär ut lugn

ADHD:aren som lär ut lugn

I 10 år arbetade jag som kommunikationskonsult i mediebranschen där det alltid är bråttom och viktigt att leverera. Jag tuggade fradga av stress och hade aldrig suttit still i hela mitt liv, förrän jag åkte på ett meditationsläger där jag fick sitta still 04.30-21.00, 10 dagar i sträck. Det blev en vändpunkt som kom att förändra mitt liv och väckte min vilja att lära varenda svensk att meditera.

Idag arbetar jag på heltid med MIMY, en metod som kombinerar Mindfulness och MediYoga och erbjuds av ett stort antal instruktörer runtom i landet.

Idén till den här bloggen föddes då jag låg vaken en natt och grät förtvivlat över att jag inte längre orkade hemlighålla min misstänkta ADHD inför omvärlden.  Samma natt bestämde jag mig för att genomgå en utredning och låta bloggen bli mitt sätt att kliva ur garderoben.

Att med mina svårigheter med planering, organisation, impulskontroll och min medfödda stresskänslighet klara av min roll som verksamhetsledare och närvarande småbarnsmamma beror på att jag hittat effektiva verktyg. Meditation och yoga är det som får det hela att funka- förutsatt att jag kommer ihåg att göra det.

Vi som kommer att blogga här brinner för forskningsbaserade verktyg som får människor att må bättre, och som dessutom är receptfria.

Med den här bloggen vill vi skapa en anti-stress trend och inspirera dig som jobbar på förskola, skola, inom vården, inom näringslivet, dig som är småbarnsförälder, dig som har ett stressfyllt arbete, dig som är sjukskriven, dig som upplever att hela samhället fått ADHD- att ta din vardagsbalans på största allvar.

Varmt välkommen till bloggen!

Dela gärna!

Prenumerera

Bli meddelad när nya inlägg publiceras

Tidigare blogginlägg

10 reaktioner på ”ADHD:aren som lär ut lugn”

 1. Du är modig Sara. Tack för att du delar med dig!
  Tänk om vi kunde sluta diagnostisera, värdera och döma och istället fokusera på de resurser vi har och våga vara dem vi är och se vad vi ev. behöver acceptera och lära oss mer om. Vi är alla olika och det behöver vi vara. Det är vad jag tycker du gör Sara. Vi syns framöver

  1. Tack Gunilla! Att våga vara den jag är, samtidigt som jag tar ansvar över egenskaper/beteenden som faktiskt kan drabba andra (återkommer om det i senare blogginlägg) är nog konsten jag lärt mig på senare år, tack vare mindfulness.

 2. Tack Gunilla! Att våga vara den jag är, samtidigt som jag tar ansvar över egenskaper/beteenden som faktiskt kan drabba andra (återkommer om det i senare blogginlägg) är nog konsten jag lärt mig på senare år, tack vare mindfulness.

  1. hej Caroline! På mediyoga.se kan du hitta instruktörer utbildade i MIMY. http://sv.mediyoga.com/hitta-en-instruktor/ – gör en avancerad sökning och klicka på MIMY.
   Bor du i Stockholm kan du gå på MIMY på MediYoga Institutet för mig eller min kollega Marie Androv. Läs här: http://mediyogainstitutet.se/stockholm/dag-och-kvallskurser/
   Jag erbjuder även utbildningar till allmänheten där du själv kan lära dig ett enkelt program att lära ut till andra eller genomgå helt för egen del. All info finns på hemsidan!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *