Balansprogrammet

6 stegsprogrammet för vardagsbalans

Utbildningar
Balansprogrammet som instruktörsutbildning

En utbildning som gör skillnad

Balansprogrammet innebär ett enkelt 6 veckors program som ger ett tydligt avtryck i din egen vardag, samtidigt som du får en metod att lära ut till andra. Du får ett manualbaserat program som ger dig kunskap och praktiska verktyg för återhämtning, självreglering och ökad motståndskraft mot stress. Metoden (MIMY mindfulness och Mediyoga) har utvärderats av några av Sveriges största arbetsplatser, högst rankade skolor, patienter med hög stress och ingår i publicerad forskning. 

Till våren 2023 återlanseras den uppskattade instruktörsutbildningen. Se Sara presentera utbildningen. Start: 5 maj – Läs mer här

För dig som vill öka din motståndskraft mot stress

Balansprogrammet som kurs för allmännheten

Denna kurs vänder sig till dig som önskar en konkret plan för återhämtning, vill göra meditation och yoga till en daglig rutin.  Via kursen ingår du i ett community där du får möjlighet till handledning och dela erfarenheter med andra medan du genomför programmet. Två fysiska träffar i Stockholm och digitala uppföljningsmöten ingår.  Passar både dig med erfarenhet av meditation och nybörjare. Start 6 maj 

Balansprogrammet
Metoden som fokuserar på hållbarhet

Balansprogrammet på arbetsplatsen - fokus på hjärnfokus och hållbarhet

Önskar du en forskningsbaserad metod som erbjuder dina medarbetare enkla och effektiva verktyg för ökat fokus, bättre sömn och hållbarhet i vardagen? Välkommen att läsa mer om föreläsningar, utbildningar och Performance Coaching .

Några av Sveriges största arbetsplatser har erbjudit Balansprogrammet som stressprevention, bl a Astra Zeneca, Scania, Sigma/Nexer Group och Sveriges största advokatfirmor. Välkommen att ta kontakt för referenser och tidigare erfarenheter inom näringsliv och kommun.

Onlineträning
För dig som vill träna på egen hand!

Träna själv

Vill du träna helt på egen hand? Via Balans Online får du tillgång till både Balansprogrammet 6 veckor och 12 veckor. Två enkla, uppskattade program som testats inom vård, skola och näringsliv sedan 2012. Lämpliga program för dig som upplever hög stress och/eller är i behov av djupgående återhämtning som del av din rehabilitering. I onlinetjänsten finner du även passet ”Fri från stress” som testats i två av världens största studier på Medicinsk Yoga/MediYoga.

Balansprogrammet - vad innebär det?

Forskningsbaserad återhämtning
Spela videoklipp

Du får en handlingsplan för daglig balans som integrerar enkla, forskningsbaserade verktyg i din vardag. Ny forskning visar att korta pauser skyddar dig mot stress. Det är vad jag brunnit för att förmedla till människor sedan 2009! Vill du också lära dig effektivisera din återhämtning? Välkommen på ett kostnadsfritt introduktionsmöte eller ta kontakt med mig! 

Gå med i Balansprogrammet på FB

Sagt om:

Ann Christine Ståhlberg
Fysioterpeut, Svenska Röda Korset
Läs mer
Jag möter många med Posttraumatisk stress i mitt arbete. Vi behöver enkla, effektiva metoder för att hjälpa dessa patienter att återerövra sin närvaro. Tack för en fantastisk utbildning!
Reneé
Elev
Läs mer
Hej Sara, finns inte något i mitt liv, inte ens barnbarnen, som ger mig sådant lugn i min själ, som de pass jag går på hos dig.
Ulrika
Elev
Läs mer
Stunden med dig satte verkligen ton för den här dagen. Flera gånger idag har jag tänkt på dig, dina ord, din röst, hela ditt underbara uttryck, dina vackra fötter med röda tånaglar 😊, att man inte vinner ett race utan depåstopp (tänkvärt och viktigt), och när tanken kommit till mig har en lyckokänsla spridit sig genom kroppen ändå inifrån maggropen. Du är så ju fantastiskt duktig på det du gör. Det kommer verkligen inifrån dig, och det märks. Du bara har det! Trovärdigt och äkta, precis som man önskar. Heja dig lady Gong!
Eva Runefelt
Elev
Läs mer
Du har skapat en förträfflig balans i ditt pass, det märks att du har stor kunskap och känsla. Gonggong, yoga, trumma, musikens närvaro OCH givetvis dina ord - alla delar i ett pussel. Professionaliteten ger trygghet och din innerlighet likaså. Det vibrerar fortfarande i kroppen, långt efteråt!
Daniel Alouchtillsynsjurist
Läs mer
Vill dela mina intentioner efter dagens utbildningsträff. Den första är att sluta multitaska! Jag upplever att folk förväntar sig att jag alltid ska finnas tillgänglig på telefon och det har lett till att jag går runt och håller den samtidigt som jag gör andra saker. Den andra är att skapa tydliga intentioner med mina dagar och sätta ett ”mode” för dagen för att lättare kunna arbeta mot att uppnå det jag önskar. Tack för en värdefull utbildning som lärt mig mycket!
Föregående
Nästa

TV4 - Andas rätt med mikropauser och minska stressen: "Du upplever effekt efter tre andetag"

Yogaterapeuten Sara Emilionie visar hur man med enkla medel kan känna sig mindra stressad. Om man tar korta micropauser för att fokusera på att andas rätt kan man känna mer lugn och ro.

TV4 - Andas rätt och bli frisk!

Nyhetsmorgon i TV4: Den 3 februari är andningens dag i Sverige. Yogaterapeuten Sara Emilionie berättar om hur du andas på rätt sätt och hur det kan få dig att må bättre.

Andningsskola med Sara Emilionie i Sveriges Radio P4​

Sara Emilionie, yogaterapeut och mindfulnessinstruktör, lär oss mer om hur man gör för att andas sig till ett friskare liv på andningens dag.

Sorry, no results.
Please try another keyword

Ett stort tack till media som bidrar till att kunskapen om yoga och mindfulness når ut till allt fler.

facebook
Håll dig uppdaterad om nyheter, erbjudande och annat kring Balansinstitutet på facebook
Instagram
Följ mig på Instagram för daglig inspiration och aktuella event!
YouTube
På YouTube-kanalen lägger jag upp övningar, föreläsningar och annat från verksamheten